Digital Marketing xWeb.gr

Οι προσπάθειές σας στα social media είναι κατώτερες των προσδοκιών σας; Τώρα περισσότερο από ποτέ, τα social media είναι ένα περιβάλλον «pay-to-play» που απαιτεί όλους τους πόρους που έχετε: ένα στρατηγικό πλάνο και έναν καλά μελετημένο προϋπολογισμό. Πέρα από την οργανική προσέγγιση, η προβολή περιεχομένου μπροστά στο κοινό σας μπορεί να είναι δύσκολη χωρίς να χρησιμοποιείτε διαφημίσεις με πληρωμή, είτε πρόκειται για μια συνεχή καμπάνια είτε για μια εφάπαξ χορηγούμενη ανάρτηση.

Για να μεγιστοποιήσετε την παρουσία σας στο διαδίκτυο, Η XWEB ενσωματώνει τις υπηρεσίες διαχείρισης των Social media στη συνολική σας στρατηγική marketing. Η σωστή υπηρεσία διαχείρισης Facebook ή Instagram μπορεί να προσελκύσει, να καλλιεργήσει και να μετατρέψει τους ακόλουθους σε πιστούς πελάτες.

Τι είναι η διαχείριση των Social Media;

H διαχείριση των social media είναι ένας κλάδος του marketing των social media (SMM) που καλύπτει τον σχεδιασμό, τη δημιουργία και τη δημοσίευση περιεχομένου σε πλατφόρμες των social media. Περιλαμβάνει τακτικούς ελέγχους κοινωνικών προφίλ και έρευνα κοινού σύμφωνα με τα δημογραφικά στοιχεία, τα οποία είναι απαραίτητα για τη διάδοση σχετικού ελκυστικού περιεχομένου. Καθώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξελίσσονται, οι επιχειρηματίες της αγοράς διατηρούν τον βασικό σκοπό κάθε καναλιού: τη σύνδεση με το κοινό, την επικοινωνία και την κοινότητα. Τα δεδομένα ερευνών έδειξαν ότι το 57 τοις εκατό των καταναλωτών θα ακολουθήσουν τη σελίδα στα social media ενός brand για να μάθουν για νέα προϊόντα ή υπηρεσίες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι επωνυμίες πρέπει να βεβαιωθούν ότι δημοσιεύουν περιεχόμενο που διατηρεί τη σύνδεση με το κοινό και εμπλέκεται στην επικοινωνία ενώ χτίζουν μια κοινότητα - αντί να δημοσιεύουν απλά προσφορές προϊόντων.

Στην XWEB, ακολουθούμε μια ολιστική προσέγγιση για τη διαχείριση των λογαριασμών των πελατών μας στα social media με επιτυχία. Η διαχείριση των social media συνδυάζει οργανικές και επί πληρωμή λύσεις για να προσφέρει τα πιο δραστικά και κερδοφόρα αποτελέσματα.

Digital Marketing Google Ads xWeb.gr

Γιατί είναι τόσο σημαντική η διαχείριση μέσων κοινωνικής δικτύωσης;

Η διαχείριση των social media είναι σημαντική για πολλούς λόγους. Πρώτα απ 'όλα, αφορά την κοινωνική δικτύωση της επιχείρηση σας. Η διαχείριση των Social media σας βοηθά να έχετε ένα σωστό και ολοκληρωμένο προφίλ στις πλατφόρμες των Social media, να είστε ενεργός στην επικαιρότητα και να ανταποκρίνεστε με επιτυχία σε παράπονα ή προβλήματα των followers. Βοηθάει την επιχείρηση σας να δημοσιεύει τακτικά ένα δημιουργικό και ελκυστικό περιεχόμενο στα Social Media σύμφωνα με το κοινό που απευθύνεστε και τις πλατφόρμες κοινωνική δικτύωσης που χρησιμοποιείτε.

Digital Marketing xWeb.gr

Ανάλογα με τον κλάδο που δραστηριοποιείται η επιχείρηση σας, ένας σύμβουλος διαχείρισης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μπορεί να σας βοηθήσει και να σας κατευθύνει για το ποιες πλατφόρμες social media είναι κατάλληλες για να προωθήσετε την επιχείρηση σας, σύμφωνα και με το κοινό που απευθύνεστε.

Δείτε τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα στρατηγικό πλάνο διαχείρισης των social media:

Digital Marketing Google Ads xWeb.gr

Δημιουργίa στρατηγικής:

Το Facebook είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα των Socia Media στον κόσμο, καθιστώντας τη διαφήμιση στο Facebook μια δημοφιλή επιλογή. Με τόσο μεγάλη ποικιλία δημογραφικών στοιχείων ηλικίας, φύλου και τοποθεσίας, οι επιχειρήσεις μπορούν εύκολα να βρουν τις αγορές που στοχεύουν στο Facebook. Οι επωνυμίες μπορούν να στοχεύουν καταναλωτές κατά τοποθεσίες, ενδιαφέροντα, προηγούμενες δραστηριότητες, επαγγέλματα και άλλα. Είναι επίσης μια πολύ οπτική πλατφόρμα, καθιστώντας την μια από τις πιο αξιόπιστες επιλογές διαφήμισης.

Digital Marketing Google Ads xWeb.gr

Παρακολούθηση και αλληλεπίδραση:

Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της διαχείρισης των Social Media είναι η διαδικασία απάντησης σε σχόλια, ερωτήσεις και αλληλεπιδράσεις με όλο το περιεχόμενο, τα προφίλ των social media και η συνεχής συνομιλία με τους followers.

Μελέτες δείχνουν ότι κατά μέσο όρο τα δύο τρίτα των καταναλωτών επιθυμούν να συνδέονται με τα αγαπημένα τους brands. Είναι λογικό, λοιπόν, να προσπαθείτε να φτιάξετε μια αμφίδρομη σχέση επικοινωνίας σε κάθε ευκαιρία που έχετε. Αυτό ισχύει για όλες τις πλατφόρμες των Social media, είτε αναπτύσσετε υπηρεσίες διαχείρισης Instagram είτε εξερευνάτε λύσεις διαχείρισης TikTok χρησιμοποιώντας κυρίως περιεχόμενο με βίντεο.

Digital Marketing Google Ads xWeb.gr

Παρακολούθηση Analytics:

Συλλέγετε και ελέγχετε δεδομένα σε σχέση με μετρήσεις για τη διασφάλιση της ολοκλήρωσης των αποτελεσμάτων Αφήστε τα δεδομένα να οδηγήσουν την επιχείρηση σας. Μπορείτε να παρακολουθείτε σημαντικές μετρήσεις στις επιλεγμένες πλατφόρμες σας, όπως μετρήσεις αφοσίωσης (likes, κοινοποιήσεις και σχόλια), εμφανίσεις και αναλογίες κλικ προς αριθμό εμφανίσεων (για στοχευμένες διαφημίσεις social media).

Γιατί πρέπει να προσλάβετε μια εταιρεία διαχείρισης για Social Media

Θέλετε να ξεχωρίζετε από τον ανταγωνισμό στα social media.

Το 77,6% των μικρών επιχειρήσεων έχουν δηλώσει ότι χρησιμοποιούν τα social media για να προωθήσουν τις επιχειρήσεις τους. Εάν δεν χρησιμοποιείτε σωστά τα social media για να προσεγγίσετε αποτελεσματικά και να μετατρέψετε το κοινό σας, θα το κάνει ο ανταγωνισμός σας. Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και οι νεοσύστατες επιχειρήσεις δεν έχουν χρόνο να διαχειριστούν όλα τα κανάλια τους στα social media. Ή, αν το κάνουν, δεν γνωρίζουν πάντα τις καλύτερες στρατηγικές που πρέπει να χρησιμοποιήσουν για να βγουν μπροστά από τον ανταγωνισμό τους.

Δεν θέλετε απλώς να «βρίσκεστε στα Social Media» για να είστε σε αυτά. Θέλετε να εφαρμόσετε μια στρατηγική που είναι συγκεκριμένη για την επιχείρησή σας! Εκεί μπορεί να σας βοηθήσει ένας επαγγελματίας. Ο σύμβουλος διαχείρισης των Social Media, έχει την τεχνογνωσία να θέσει σε εφαρμογή ένα στρατηγικό πλάνο για την επιχείρηση σας και να σας ωθήσει μπροστά από τον ανταγωνισμό σας.

Digital Marketing Google Ads xWeb.gr
Digital Marketing Google Ads xWeb.gr

Το τοπίο στα Social Media αλλάζει διαρκώς

Ένας διαχειριστής των Social Media μπορεί να παρακολουθεί τυχόν αλλαγές αλγορίθμου και νέες τάσεις εντός της πλατφόρμας, αλλά και να προσαρμόζει τη στρατηγική και το περιεχόμενό σας με βάση τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις. Επιπλέον, ένας διαχειριστής μέσων κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να είναι ανοιχτόμυαλος όσον αφορά τις νέες πλατφόρμες και να εξετάζει ποιες στρατηγικές πρέπει να εφαρμόσετε αμέσως για να πετύχετε σε αυτές τις νέες πλατφόρμες.

Αναφορά & Παρακολούθηση

Το να έχετε ορίσει έναν επαγγελματία στην διαχείριση των Social Media για όλες τις προσπάθειές σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την υπάρχουσα καμπάνια σας. Μπορεί επίσης να διατηρήσει την επωνυμία σας ευέλικτη – αλλάζοντας στόχους, δημιουργικά ή περιεχόμενο, εάν οι τρέχουσες προσπάθειές σας δεν πάνε όσο καλά θα μπορούσαν. Ένας διαχειριστής των Social Media ελέγχει διαρκώς τις καμπάνιες σας – απενεργοποιώντας τις διαφημίσεις με χαμηλή απόδοση και βελτιστοποιώντας άλλες καμπάνιες για να βεβαιωθεί ότι ξοδεύετε σωστά τα χρήματα σας και ότι οι στόχοι σας επιτυγχάνονται. Επιπλέον, εξετάζοντας τις καμπάνιες σας με την πάροδο του χρόνου, έχει την δυνατότητα να γνωρίζει εάν μια τακτική γίνεται κουραστική ή εάν η στρατηγική πρέπει να προσαρμοστεί. Αυτό παρέχει τεράστια αξία στις αναφορές και στις μετρήσεις στο τέλος του μήνα, καθώς θα έχετε ένα report που θα λέει αναλυτικά:

- Τι εκτελέστηκε εκείνο τον μήνα;,
- Πόσο καλά τα πήγε σε σύγκριση
με τους προηγούμενους μήνες;
- Τι πρέπει να γίνει μετά;

Όλες αυτές οι τεχνικές, ενός επαγγελματία στην διαχείριση των Social Media, σε συνδυασμό με την ανάλυση των αποτελεσμάτων μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεχωρίσετε αποτελεσματικά στα Social Media και να έχετε ένα σημαντικό προβάδισμα στον ανταγωνισμό.

Digital Marketing Google Ads xWeb.gr
Digital Marketing Google Ads xWeb.gr

Απολαύστε τα οφέλη – χωρίς τα βάρη

Αν και είναι σημαντικό για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και τους εμπόρους να κατανοήσουν την πραγματική προσπάθεια και το κόστος που συνεπάγεται social media marketing, θα πρέπει επίσης να γνωρίζουν τα απίστευτα οφέλη που μπορεί να αποφέρει μια ολοκληρωμένη στρατηγική. Εάν θέλετε αυτά τα οφέλη με ένα λογικό κόστος, σκεφτείτε πώς μια εταιρεία διαχείρισης Social media είναι μια ιδανική λύση για να στηρίξει και να προωθήσει την επιχείρηση σας. Γιατί να χάσετε την ευκαιρία σας να αυξήσετε την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας σας, να δημιουργήσετε δυνητικούς πελάτες και να συγκεντρώσετε πωλήσεις;

Ένας αξιόπιστος συνεργάτης για κάθε επιχείρηση

Στην XWEB η καλή γνώση των Social Media αποτελεί μέρος της ολοκληρωμένης έρευνάς μας και μας βοηθά να εντοπίσουμε τις σωστές πλατφόρμες των social media για τον τομέα της επιχείρησής σας, τη γενική στρατηγική και τις στοχευμένες καμπάνιες που είναι κατάλληλες για εσάς και ευθυγραμμίζονται με τους επιχειρηματικούς σας στόχους.

Επικοινωνήστε με την ομάδα της XWEB και αποκτήστε ένα σύμβουλο στα Social Media, όπου μπορεί να σας καθοδηγήσει σύμφωνα με τις ανάγκες σας!

Digital Marketing xWeb.gr