Τώρα που η επιχείρησή σας λειτουργεί στον ψηφιακό κόσμο, δεν σημαίνει ότι η δουλειά έχει ολοκληρωθεί. Οι ιστότοποι χρειάζονται συνεχή συντήρηση, ειδικά όταν μιλάμε για Δυναμικές ιστοσελίδες, ηλεκτρονικά καταστήματα ή προσαρμοσμένη ανάπτυξη ιστοσελίδας. Η υπηρεσία συντήρησης είναι σίγουρα απαραίτητη για να διατηρείτε την ιστοσελίδα σας ενημερωμένο και ασφαλή. Όταν αγνοείτε τον ιστότοπό σας μετά την ανάπτυξη, κάποια στιγμή, ο κώδικας και το λογισμικό θα γίνουν ξεπερασμένα. Αυτό θα επηρεάσει τον χρόνο φόρτωσης του ιστότοπου, θα προκαλέσει κατεστραμμένους συνδέσμους και θα δημιουργήσει απαρχαιωμένο περιεχόμενο. Η εμπειρία χρήστη θα γίνει ατημέλητη και δυσάρεστη.

Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε τα οφέλη ενός πακέτου συντήρησης, γιατί είναι σημαντική η συντήρηση ιστοσελίδων και θα σας βοηθήσουμε να λάβετε τη σωστή απόφαση για την επιχείρησή.

Τι είναι η Συντήρηση Ιστοσελίδας;

Η συντήρηση ιστοσελίδας είναι η ενέργεια του συχνού ελέγχου του ιστότοπού σας για προβλήματα και σφάλματα, προκειμένου να διατηρηθεί ενημερωμένος όσο από άποψη της τεχνολογίας τόσο και του περιεχομένου. Για μία υγιή και γρήγορη ιστοσελίδα , σας συνιστούμε να το παρακολουθείτε συνεχώς. Με αυτόν τον τρόπο, ο ιστότοπός σας είναι ασφαλής, βοηθά στην αύξηση της επισκεψιμότητας, ενισχύει το SEO σας (βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης) και θα συμβάλλει στο βρεθεί στην κορυφή της κατάταξης αναζήτησης.

Ανεξάρτητα από το μέγεθος της εταιρείας, η ύπαρξη ενός καλά συντηρημένου και ελκυστικού ιστότοπου είναι σημαντικό για την παροχή θετικής εμπειρίας χρήστη, την προσέλκυση και διατήρηση των χρηστών και, τέλος, τη μετατροπή τους σε πελάτες.

Συνιστούμε ανεπιφύλακτα έναν τακτικό έλεγχο για να παρακολουθείτε την κατάσταση του ιστότοπού σας και να διατηρείτε την ψηφιακή εικόνα της επιχείρησή σας αψεγάδιαστη.

Γιατί είναι σημαντική η συντήρηση της ιστοσελίδας;

Πολλοί ιδιοκτήτες διαδικτυακών επιχειρήσεων αγνοούν τη σημασία μιας ρουτίνας συντήρησης ιστότοπου. Με τον καιρό, θα χάσουν πολύτιμους πελάτες. Ιστότοποι με καλή απόδοση χρειάζονται τακτική συντήρηση για να διασφαλιστεί ότι όλα τα στοιχεία, όπως σύνδεσμοι, φόρμες επικοινωνίας, εικόνες, ερωτήματα, μηχανισμοί πληρωμής, πρόσθετα κ.λπ. λειτουργούν και εκτελούνται με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Ένα εξαιρετικό πρώτο βήμα είναι η δημιουργία ιστοτόπου, φιλική προς το χρήστη, ανταποκρινόμενη, για να εισέλθετε στην άκρως ανταγωνιστική αγορά, αλλά το επόμενο ουσιαστικό βήμα είναι να διασφαλίσετε την τακτική συντήρηση για να δείτε την επιχείρησή σας να αναπτύσσεται.

Ας εξερευνήσουμε μαζί τους πιο σημαντικούς λόγους συντήρησης ιστότοπου:

1. Ασφάλεια

Η ασφάλεια είναι ένας από τους μεγαλύτερους λόγους για τους οποίους κάθε ιδιοκτήτης επιχείρησης πρέπει να επιλέξει τη συντήρηση. Από μικρή έως μεγάλη επιχείρηση, η συντήρηση είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της ασφάλειας του ιστότοπού σας. Εάν χρησιμοποιείτε ένα CMS (σύστημα διαχείρισης περιεχομένου) όπως το WordPress, πιθανότατα γνωρίζετε ότι αυτή είναι η πιο στοχευμένη πλατφόρμα όσον αφορά το hacking, καθώς αντιπροσώπευαν το 90% όλων των παραβιασμένων ιστότοπων το 2018. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι custom πλατφόρμες CMS είναι ασφαλείς από “χακάρισμα”, αλλά ένα CMS ανοιχτού κώδικα είναι πιο προσιτό. Οι χάκερ συνήθως εισέρχονται εκμεταλλευόμενοι τις αδυναμίες του απαρχαιωμένου λογισμικού και των ενημερώσεων κώδικα ασφαλείας. Οι παλιοί ιστότοποι είναι πιο εύκολος στόχος. Η πρόληψη των παραβιάσεων ασφάλειας πριν συμβούν είναι απαραίτητη. Τα πρόσθετα (plugins) είναι το ευάλωτο σημείο του ιστότοπού σας. Η ύπαρξη πάρα πολλών ή μη ενημερωμένων προσθηκών μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, γι' αυτό σας συμβουλεύουμε ανεπιφύλακτα να βεβαιωθείτε ότι οι τελευταίες διορθώσεις σφαλμάτων και ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας έχουν εγκατασταθεί σωστά στον ιστότοπό σας.

Για αυτούς τους λόγους συνιστούμε ανεπιφύλακτα να εφαρμόζετε ισχυρά μέτρα ασφαλείας, να διατηρείτε πάντα τον ιστότοπό σας ενημερωμένο με τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις ασφαλείας, να αποφεύγετε την εκτέλεση με ληγμένα πιστοποιητικά ασφαλείας, να ενημερώνετε πάντα τα plugins, να εκτελείτε ελέγχους υγείας και ασφάλειας σε τακτική βάση.

2. SEO

Το SEO είναι ο ακρογωνιαίος λίθος ενός ιστότοπου με εξαιρετική απόδοση. Η Google και άλλες μηχανές αναζήτησης επιβραβεύουν ιστότοπους που είναι πάντα ενημερωμένοι, δημοσιεύουν νέο, σχετικό περιεχόμενο και προσφέρουν μια απρόσκοπτη εμπειρία χρήστη. Διατηρώντας τον ιστότοπό σας, θα βελτιώσετε την κατάταξη SEO, θα ενισχύσετε την επισκεψιμότητα στο διαδίκτυο και θα αυξήσετε το ποσοστό μετατροπών (conversion rate). Σας συνιστούμε να δώσετε προσοχή σε έξι βασικά στοιχεία της στρατηγικής σας SEO:

 • στοχευμένες λέξεις-κλειδιά στον κλάδο σας που χρησιμοποιούνται στον ιστότοπό σας,
 • δυναμικό περιεχόμενο,
 • ανταπόκριση για κινητά,
 • ταχύτητα σελίδας,
 • αφοσίωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,
 • δημιουργία συνδέσμων (εξωτερικοί ιστότοποι υψηλής ποιότητας που συνδέονται με δικος σου).

Η ουσία είναι ότι μία καλά συντηρημένη ιστοσελίδα θα δημιουργεί πάντα μια καλή πρώτη εντύπωση. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα να εγκαταστήσετε το εργαλείο Google Analytics, να παρακολουθείτε την επισκεψιμότητα και τη συμπεριφορά των χρηστών σας, για να προσδιορίσετε τις σελίδες και τις σελίδες κορυφαίας απόδοσης με υψηλά ποσοστά εγκατάλειψης. Οι χρήστες που εγκαταλείπουν συγκεκριμένες σελίδες πιο γρήγορα από άλλες μπορεί να αποτελούν ένδειξη προβλημάτων απόδοσης, αλλά εδώ υπάρχει η ευκαιρία σας να τις βελτιώσετε.

3. Εμπειρία χρήστη

Οι χρήστες αγαπούν γρήγορες ιστοσελίδες και θέλουν μια θετική εμπειρία. Σε κανέναν δεν αρέσει να επισκέπτεται έναν ιστότοπο και να βρίσκει σελίδες που λείπουν, λόγω κατεστραμμένων συνδέσμων, τεράστιους χρόνους φόρτωσης και καμία χρήσιμη πληροφορία. Όταν ένας ιστότοπος δεν πραγματοποιεί τακτική συντήρηση, τα αρχεία του θέματος και προτύπων ενδέχεται να μην εμφανίζονται με ακρίβεια σε κινητές συσκευές και σε νέες εκδόσεις προγραμμάτων περιήγησης ιστού.

Το δυναμικό περιεχόμενο είναι ένα άλλο στοιχείο που αρέσει στους επισκέπτες της ιστοσελίδας. Αυτό όχι μόνο θα βελτιώσει το SEO σας, αλλά θα δείξει στους ανθρώπους ότι η επιχείρησή σας συμβαδίζει με τις διαδικτυακές τάσεις. Το 84% των ανθρώπων περιμένουν από τις εταιρείες να δημιουργούν περιεχόμενο για να το διαβάσουν, μελετήσουν ή ακόμα και κοινοποιήσουν. Το περιεχόμενο έχει σκοπό να εκπαιδεύει και να γοητεύει τους χρήστες. Στο τέλος, θα μετατραπούν σε αγοραστές. Η τακτική συντήρηση της ιστοσελίδας θα διασφαλίσει ότι ο ιστότοπός σας έχει εγκαταστήσει την πιο πρόσφατη έκδοση του θέματος και των αρχείων προτύπων και ότι όλα λειτουργούν σωστά.

Μια άλλη σημαντική πτυχή που πρέπει να βρίσκεται στη λίστα υποχρεώσεων σας είναι να βεβαιωθείτε ότι όλοι οι σύνδεσμοι και οι φόρμες επικοινωνίας λειτουργούν σωστά. Το ίδιο ισχύει για στοιχεία επικοινωνίας, τηλέφωνα, τιμοκαταλόγους κ.λπ.

Σας συνιστούμε να διατηρείτε όλα τα δεδομένα και τις πληροφορίες σας συνεπή σε κάθε διαδικτυακή πλατφόρμα που χρησιμοποιεί η επιχείρησή σας και σε περίπτωση που έχετε φυσικά καταστήματα, βεβαιωθείτε ότι ευθυγραμμίζονται απόλυτα με τις πληροφορίες που βλέπουν οι χρήστες στον ιστότοπό σας. Αυτή η προσέγγιση θα εγγυηθεί μια εξαιρετική εμπειρία χρήστη τόσο στο διαδίκτυο όσο και σε φυσικό κόσμο.

4. Αφοσίωση πελατών

Η συντήρηση περιεχομένου θα διατηρήσει τον ιστότοπό σας σχετικό με τους υφιστάμενους και δυνητικούς πελάτες. Οι ευχαριστημένοι πελάτες θα ενθουσιαστούν με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας και θα επιστρέψουν ευχαρίστως για περισσότερα. Με την καλή τακτική συντήρηση του ιστότοπού σας, δίνετε στους πελάτες σας λόγους να προβούν σε ενέργειες που τελικά θα οδηγήσουν στην επίτευξη των στόχων της επιχείρησής σας. Ένας τρόπος για να ενισχύσετε την οργανική επισκεψιμότητα είναι να συμπεριλάβετε ένα blog στη στρατηγική ψηφιακού μάρκετινγκ. Σας συνιστούμε να δημιουργείτε φρέσκο περιεχόμενο σε κάθε ανάρτηση ιστολογίου και να σκεφτείτε ένα πρόγραμμα αναρτήσεων σε μηνιαία βάση. Κάνοντας αυτό, θα ενημερώσετε τους πελάτες σας ότι νοιάζεστε για αυτούς και εκτιμάτε τη δέσμευσή τους.

5. Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας αρχείων (Backup)

Μία από τις κύριες ενέργειες μιας ομάδας συντήρησης ιστότοπου είναι η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας όλων των αρχείων. Αυτό μπορεί να γίνει με δύο τρόπους: μη αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ή αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Εάν δεν δημιουργείτε backup των αρχείων σας, ενδέχεται να συμβούν επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού. Φανταστείτε ότι πρέπει να ξαναφτιάξετε την ιστοσελίδα σας από την αρχή επειδή χάσατε αυτό το βήμα. Για απλούς, ενημερωτικούς ιστότοπους προτείνουμε ένα μηνιαίο αντίγραφο ασφαλείας. Ωστόσο, εάν διαθέτετε έναν πιο περίπλοκο ιστότοπο με δυναμικό περιεχόμενο και εικόνες που αλλάζουν συνεχώς, όπως ένα ehsop, τότε ίσως σκεφτείτε να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας του πιο συχνά.

Τι είναι ένα σχέδιο συντήρησης ιστοσελίδας και πώς να το δημιουργήσετε;

Ένα σχέδιο συντήρησης είναι ακριβώς αυτό που ακούγεται: ένα σχέδιο για συνεχή συντήρηση και υποστήριξη ιστοσελίδας. Συνήθως απαιτεί περισσότερη σε βάθος γνώση και σας συνιστούμε να απευθυνθείτε σε μια εταιρεία συντήρησης ιστοσελίδων για αυτήν την ενέργεια, εάν δεν έχετε άτομο στην ομάδα σας που μπορεί να το φροντίσει. Ίσως το να ξοδεύετε χρήματα σε ένα τέτοιο σχέδιο μπορεί να φαίνεται σαν άχρηστες δαπάνες, αλλά στην πραγματικότητα, αυτό το κόστος συντήρησης θα μπορούσε να σας εξοικονομήσει πολλά χρήματα στο μέλλον. Ζητήματα που δεν γίνονται αντιληπτά ή αγνοούνται μπορεί να οδηγήσουν σε έναν κατεστραμμένο ιστότοπο ή χειρότερα σε έναν διαγραμμένο ιστότοπο. Αυτό θα προκαλέσει απώλεια εσόδων, χρόνου και θα ξοδέψετε περισσότερα χρήματα για επισκευές ιστοσελίδων και απόκτηση εμπιστοσύνης των πελατών.

Ένα πακέτο συντήρησης ιστοσελίδας είναι μια απαραίτητη διαδικασία που θα σας γλιτώσει από μελλοντικά προβλήματα. Εάν αποφασίσετε να επενδύσετε σε ένα σχέδιο και κάνετε έρευνα για μια εταιρεία συντήρησης, είναι σημαντικό να δώσετε μεγάλη προσοχή σε αυτά που περιλαμβάνονται και σε αυτά που μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε. Ένα προσαρμοσμένο σχέδιο γίνεται με βάση τις υψηλότερες ανάγκες σας και μπορεί να περιλαμβάνει πολλές ή λίγες υπηρεσίες που χρειάζεστε.

Δημιουργήσαμε μια λίστα με τα πιο κοινά στοιχεία σχεδίου συντήρησης ιστότοπου:

 • Τακτική συντήρηση για ιστότοπο και διακομιστή (server) – περιλαμβάνει συνεχείς ή μηνιαίες ενημερώσεις ασφαλείας, εγκατάσταση ενημερώσεων λογισμικού, βελτιστοποιήσεις για βελτιωμένη απόδοση και ταχύτητα ιστού.
 • Συνεχείς βελτιώσεις – αυτό το μέρος περιλαμβάνει όχι μόνο τεχνικές ενημερώσεις, αλλά μπορεί επίσης να περιλαμβάνει βελτιστοποίηση περιεχομένου, SEO και προσβασιμότητα ιστότοπου.
 • Έκτακτες καταστάσεις – κάθε φορά που κάτι πάει στραβά, όπως ένας διακομιστής που έχει καταρρεύσει ή ένα hack, θα χρειαστείτε μια ομάδα γρήγορης δράσης που να είναι εξοικειωμένη με τον ιστότοπό σας, τις λειτουργίες και θα είναι σε θέση να λύσει γρήγορα τα τεχνικά ζητήματα.
 • Ανάπτυξη ιστότοπου – ένα μικρό λάθος μπορεί να σπάσει ολόκληρη την ιστοσελίδα σας, όπως μια χαμένη αγκύλη ή ένα τυχαίο διάστημα. Ένα πρόγραμμα συντήρησης μπορεί να περιλαμβάνει διορθώσεις κώδικα για σφάλματα και βελτιώσεις που θα βοηθήσουν στην απόκριση.
 • Παρακολούθηση και αναφορά – ένας καλός τρόπος για να μετρήσετε τις επενδύσεις του ιστότοπού σας είναι η παρακολούθηση της απόδοσής του. Το να έχετε ένα άτομο να συλλέγει όλα τα δεδομένα, να ερμηνεύει τις συλλεγόμενες πληροφορίες και να σας καθοδηγεί για μελλοντικές αλλαγές και βελτιστοποιήσεις είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε την απόδοση και την παρουσία της ιστοσελίδας σας στο διαδίκτυο.

Πώς να επιλέξετε τον συνεργάτη συντήρησης ιστοσελίδας;

Συμφωνούμε ότι η συντήρηση ιστοσελίδας είναι πολύ σημαντική μετά τη διαδικασία ανάπτυξης του ιστότοπου για διάφορους λόγους. Τα πιο σημαντικά που συζητήσαμε στις προηγούμενες ενότητες αυτού του άρθρου. Εάν η ομάδα σας δεν ανταποκρίνεται σε μια διαδικασία συντήρησης, τότε η επιλογή συνεργάτη μπορεί να είναι δύσκολη. Με βάση τις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σας, σας συνιστούμε να δημιουργήσετε μια λίστα ελέγχου συντήρησης και να ξεκινήσετε την έρευνα των επιλογών σας. Ορισμένες εταιρείες συντήρησης ιστοσελίδων προσφέρουν επίσης υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων. Δεν είναι εύκολη δουλειά να βρείτε μια τέλεια εφαρμογή, αλλά θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να πάρετε τη σωστή απόφαση.

Όταν σκέφτεστε τη δομή πληρωμής και το κόστος συντήρησης, πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν δύο τρόποι για να το κάνετε:

Pay-as-you-go – αυτό είναι πιο συναλλακτικό και πληρώνετε μόνο για τις ώρες εργασίας στον ιστότοπό σας. Το μειονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι ενδέχεται να αντιμετωπίσετε μεγαλύτερους χρόνους αναμονής για να διορθώσετε τα προβλήματα, καθώς οι ώρες διατήρησης έχουν προτεραιότητα.

Μηνιαία συντήρηση – αυτή είναι μια συνεργασία όπου συμφωνείτε για τον αριθμό των ωρών που θα εργαστεί μία εταιρεία για τη συντήρηση του ιστότοπού σας σε μηνιαία βάση. Θα πληρώσετε προκαταβολικά και η ομάδα συντήρησης θα είναι διαθέσιμη όποτε το χρειαστείτε. Ένα συμβόλαιο συντήρησης ιστοσελίδας προστίθεται συνήθως σε ένα έργο ανάπτυξης ιστού για να αξιοποιήσει πλήρως τον ιστότοπό σας.

Τώρα ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε μια λίστα ελέγχου εργασιών συντήρησης. Είναι απαραίτητο να βρείτε μια επαγγελματική ομάδα συντήρησης ιστοσελίδων που μπορεί να παρέχει όλες τις υπηρεσίες που χρειάζεστε. Αν ψάχνετε για μία ομάδα συντήρησης με πλήρη κάλυψη, μπορούμε να σας βοηθήσουμε. Απλώς επικοινωνήστε μαζί μας και ας μιλήσουμε για το προσαρμοσμένο σχέδιο συντήρησης του ιστότοπού σας.

Παρακάτω είναι τα χαρακτηριστικά που συνιστούμε να αναζητήσετε όταν επιλέγετε την ομάδα συντήρησης. Βεβαιωθείτε ότι περιλαμβάνουν στο σχέδιό σας όλες ή τις περισσότερες από τις ακόλουθες υπηρεσίες:

 • Προσδιορισμός κατεστραμμένους συνδέσμους.
 • Προσδιορισμός σφαλμάτων 404.
 • Συμπεριλάβετε τακτική ενημέρωση των plugin και του λογισμικού σας.
 • Δοκιμές της ταχύτητας φόρτωσης της ιστοσελίδας σας.
 • Παρέχετε τη δημιουργία περιεχομένου για την ιστοσελίδα σας.
 • Παροχή ανάλυσης ασφάλειας ιστότοπου.
 • Αναλύστε την απόδοση του ιστότοπού σας.
 • Βελτιστοποίηση σχεδίασης, γραφικών και φωτογραφιών.
 • Προσφέρετε λύσεις βελτιστοποίησης για κινητά.
 • Βοήθεια με την ανανέωση domain name.
 • Προσφορά/βοήθεια με τη φιλοξενία ιστοσελίδων.

Αφού αποφασίσετε για τις υπηρεσίες που θα χρειαστείτε από την εταιρεία συντήρησης, το επόμενο βήμα είναι να ορίσετε έναν προϋπολογισμό. Το κόστος αδιάλειπτης συντήρησης διαφέρει από εταιρεία σε εταιρεία. Επιπλέον, ορισμένοι παράγοντες όπως το μέγεθος της εταιρείας, η πολυπλοκότητα του ιστότοπου και οι δυνατότητες, παίζουν σημαντικό ρόλο στον καθορισμό ενός προϋπολογισμού συντήρησης.

Το επόμενο βήμα είναι να ερευνήσετε εταιρείες που προσφέρουν όλα όσα χρειάζεστε εντός του εύρους τιμών σας.

Το τελευταίο βήμα είναι να επιλέξετε μια εταιρεία με εμπειρία και με μια μεγάλη ομάδα ειδικών. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούν να αναπτύξουν ένα προσαρμοσμένο και σαφές σχέδιο συντήρησης ιστοσελίδας για την επιχείρησή σας. Το σχέδιο πρέπει να περιλαμβάνει τις ανάγκες σας, τους διαθέσιμους πόρους και τον προϋπολογισμό σας. Να θυμάστε ότι αυτό το σχέδιο θα είναι ένα συνεχές πρόγραμμα. Η επικοινωνία ανάμεσα σε εσάς και την εταιρεία συντήρησης είναι το κλειδί για να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Η τεχνογνωσία μας

Είμαστε μια εταιρεία ανάπτυξης ιστοσελίδων με ισχυρή εξειδίκευση στην προσαρμοσμένη ανάπτυξη (custom web development). Επομένως, κατανοούμε τη σημασία των πακέτων συντήρησης που ταιριάζουν απόλυτα στην επιχείρησή σας. Έχουμε μια εξαιρετική ομάδα ανάπτυξης με εμπειρία στο back end, front end, στο UX/UI και στο digital marketing, που παρέχει κορυφαίες υπηρεσίες, ανεξάρτητα από τον κλάδο ή το μέγεθος της εταιρείας.

Είμαστε πάντα να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε πρόκληση όταν πρόκειται για τους συνεργάτες μας. Με το σωστό σχέδιο και τη σωστή ομάδα, η διαδικτυακή σας παρουσία θα έχει πάντα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Είμαστε αφοσιωμένοι στο να σας βοηθήσουμε ακόμα κι αν μόλις ξεκινήσατε ττην ιστοσελίδά σας ή έχετε έναν ιστότοπο εδώ και αρκετό καιρό.

Συχνές Ερωτήσεις

Γιατί ο ιστότοπός μου χρειάζεται συντήρηση;
Επειδή είναι σημαντικό να διατηρείτε ενημερωμένα τα δεδομένα, το περιεχόμενο, τα πρόσθετα κ.λπ. Αυτό θα κρατήσει τους χρήστες σας αφοσιωμένους, ενήμερους και θα μειώσει τη βαρύτητα μιας επίθεσης στον κυβερνοχώρο.

Ο ιστότοπός μου θα είναι διαθέσιμος στους πελάτες μου όσο γίνεται η συντήρηση;
Ναί. Ο ιστότοπός σας θα λειτουργεί κανονικά όσο εκτελούνται οι εργασίες τακτικής συντήρησης.

Μπορώ να κάνω μόνος μου αλλαγές συντήρησης;
Εξαρτάται από τον τύπο του ιστότοπου που έχετε, αν σας επιτρέπει ή όχι. Συνιστούμε να πάτε σε μια επαγγελματική εταιρεία για να αποφύγετε τυχόν περαιτέρω προβλήματα ή κακές υλοποιήσεις.

Μπορεί ο ιστότοπός μου να χτυπηθεί από χάκερ ακόμα κι αν έχει γίνει τακτική εργασία συντήρησης;
Κανένας ιστότοπος δεν είναι 100% ανθεκτικός στους χάκερ. Διατηρώντας τον ιστότοπό σας ενημερωμένο, δεν διακινδυνεύετε να υποστείτε μεγάλη ζημιά από το hacking και οι συνέπειες ενός hack είναι ελάχιστες έως καθόλου.