Κάθε επιτυχημένος ιδιοκτήτης επιχείρησης αποσκοπεί στο να εξοικονομήσει χρήματα και να κάνει την επιχείρησή του πιο κερδοφόρα. Η ανάπτυξη μιας επιχείρησης στο διαδίκτυο είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους σήμερα για να προσεγγίσετε πελάτες και να αυξήσετε τις επιχειρηματικές σας δραστηριότητες. Γι' αυτό αξίζει να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη ιστοσελίδα (Custom Web design), για την online παρουσία σας.

Custom web design

To branding καταλαμβάνει ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στην προσπάθεια αυτή. Γι' αυτό το web design πρέπει να έχει μια ολοκληρωμένη εμφάνιση που απεικονίζει την επιχείρηση χρησιμοποιώντας τα υλικά μάρκετινγκ της εταιρικής σας ταυτότητας. Έχοντας επιλέξει έναν επαγγελματικό και προσαρμοσμένο σχεδιασμό ιστοσελίδας (Custom Web design), η επιχείρησή σας αποκτά αξιοπιστία και επαγγελματισμό.

Μπορείτε ακόμα και να δημιουργήσετε ένα καινούριο brand με την βοήθεια του σχεδιαστή σας. Το ύφος της επωνυμίας μπορεί να περιλαμβάνει:

  • Το λογότυπο της επωνυμίας σας
  • Τα χρώματα της επωνυμίας σας
  • Λίστα γραμματοσειρών
  • Γραφικά

Η επιλογή του Custom Web Design επιφέρει πολλά οφέλη για την επιχείρηση σας. Θα σας να  βοηθήσει να ξεχωρίσετε στη διαδικτυακή αγορά, θα έχει ενσωματωμένα τα κατάλληλα στοιχεία SEO,  θα έχει την εμφάνιση και την αισθητική, καθώς και την  λειτουργικότητα που απαιτείται. 
Οφέλη που δεν μπορούν να υποστηρίξουν έτοιμα  Web site templates

Γιατί να επιλέξω Custom Web design?

Τα κύρια πλεονεκτήματα είναι:

Προσαρμοστικότητα

Ένα Custom Web design site έχει όλα τα χαρακτηριστικά που θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε για την προβολή της επιχείρησής σας. Ο Web Designer μπορεί να σας βοηθήσει να χτίσετε μαζί μια λίστα  προτεραιοτήτων με αλλαγές που θα μπορούν να εφαρμοστούν στη δομή του ίδιου του ιστότοπου. Και αν διαθέτετε περιορισμένο προϋπολογισμό, μπορείτε να συζητήσετε μελλοντικά χαρακτηριστικά με τον σχεδιαστή, τα οποία μπορούν να προστεθούν αργότερα.

Μοναδικός σχεδιασμός

Όταν χρειάζεστε κάτι ολοκληρωμένο, πρωτότυπο και εντυπωσιακό, το Custom Web design είναι ο μόνος τρόπος.

Τώρα είναι πιο εύκολο από ποτέ να δημιουργήσετε ένα site για την επιχείρησή σας. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε κάποιο από τα προκαθορισμένα template που προωθούν μια εύκολη προσέγγιση μεταφοράς και απόθεσης. Ενώ τέτοια πρότυπα είναι γρήγορα και οικονομικά, δεν είναι κατάλληλα για όσες επιχειρήσεις  επιθυμούν πραγματικά να ξεχωρίσουν,  να αναπτύξουν την επιχείρηση τους, να αποκτήσουν πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού και να αυξήσουν την κερδοφορία τους. 

Αντί να επιλέξετε ένα προκαθορισμένο template για την ιστοσελίδα σας  που δεν αντιπροσωπεύει αυτό που είστε, σκεφτείτε εάν Custom Web design, θα μπορούσε να είναι  πιο κατάλληλη επιλογή για την επιχείρηση σας και τους στόχους σας. 

Ο σχεδιασμός θεμελιώνεται με βάση στην επωνυμία σας

Ως ιδιοκτήτης επιχείρησης, πιθανότατα καταλαβαίνετε τη σημασία του branding και του design. Θέλετε ο ιστότοπός σας να είναι μια αντανάκλαση της επιχείρησης σας και το σύνολο όσων αντιπροσωπεύει. Με το Custom Web design, μπορείτε να πετύχετε ακριβώς αυτό. 

Από τη γραμματοσειρά μέχρι τον συνδυασμό χρωμάτων, τα γραφικά, τις εικόνες, κάθε στοιχείο γίνεται μοναδικό και όλα μαζί χτίζουν την εικόνα την εταιρική σας ταυτότητα, το branding. Αν και τα templates είναι βολικά, τείνουν να προσφέρουν ένα συγκεκριμένο σύνολο λειτουργιών που δεν μπορούν να προσαρμοστούν στην εικόνα της επιχείρησής σας.

Το περιεχόμενο είναι βασιλιάς

Θυμηθείτε, οτιδήποτε εμφανίζεται στο website σας πρέπει να στοχεύει στην προσέλκυση του κοινού. Επομένως, πρέπει να παρέχεται περιεχόμενο που προσφέρει αξία και ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πελατών σας. Εκτός από ένα κατάλληλο περιεχόμενο κειμένου, μπορείτε επίσης να ενσωματώσετε σε συνδυασμό ηχητικό και οπτικό περιεχόμενο.

Βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO)

Με τον κατάλληλο σχεδιαστή ιστοσελίδων, μπορείτε να πάρετε ένα προβάδισμα στον ανταγωνισμό με μια ισχυρή, ολοκληρωμένη στρατηγική που συνδυάζει marketing, έρευνα, τεχνική SEO, κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και στοιχεία του online marketing 

Το 70% των ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων δεν έχουν στρατηγική SEO. Δεδομένης της σημασίας του για την προβολή στο διαδίκτυο, οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων μπορεί να επιθυμούν να επικεντρωθούν τουλάχιστον στα βασικά για να διασφαλίσουν ότι μπορούν να έχουν περισσότερη επισκεψιμότητα και περισσότερες νέες επαφές . 
Οι ρυθμίσεις SEO μπορεί μερικές φορές να μην φαίνονται και δεν υπάρχουν πάντα συγκεκριμένες προδιαγραφές  για να ακολουθήσετε. Όταν επενδύετε σε ένα custom web design εξασφαλίζετε μια ολοκληρωμένη στρατηγική και μια σειρά από σημαντικά βήματα, όπως η έρευνα λέξεων-κλειδιών, η ανάλυση  κλάδου, η τεχνική βελτιστοποίηση καθώς και η παρακολούθηση εξέλιξης. Αυτή η ενοποιημένη στρατηγική είναι  που θα σας δώσει προβάδισμα στον ανταγωνισμό που συνδυάζει το marketing, την έρευνα, την τεχνική SEO και τα κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Οι πελάτες παίρνουν αυτό που χρειάζονται

Η κάθε επιχείρηση ανάλογα με το αντικείμενο απασχόλησης της, γνωρίζει τι είναι αυτό   χρειάζονται οι πελάτες της  όταν επισκέπτονται το site. Μπορεί η ιστοσελίδα να χρησιμοποιείται για ενημέρωση, για να αγορά, για υπηρεσίες και κρατήσεις  ή να μάθουν περισσότερα για εσάς. Ενώ οι σελίδες που έχουν στηθεί σε έτοιμα templates διαθέτουν τέτοιου είδους λειτουργίες, δεν αποδίδουν και δεν καλύπτουν ολοκληρωτικά τις ανάγκες των πελατών σας και της επιχείρηση σας. 

Οι αλλαγές γίνονται εύκολα

Καθώς η τεχνολογία αλλάζει και νέα προϊόντα καθώς και νέες υπηρεσίες κυκλοφορούν στην αγορά, θέλετε και το δικό σας site να είναι εξίσου σύγχρονο και να μπορεί να αφομοιώσει νέες τεχνολογίες. Αυτή είναι μια από τις σημαντικότερες διαφορές με τα έτοιμα templates, καθώς δεν μπορούν να υποστηρίξουν πάντα αυτές τις αλλαγές και τις εξελίξεις.
Δεδομένου ότι κάθε στοιχείο στο custom web design είναι ρυθμιζόμενο, οποιαδήποτε αλλαγή προκύψει ενσωματώνεται και προσαρμόζεται εύκολα.

Επιλέγετε εσείς την υπηρεσία φιλοξενίας (Web Hosting) 

Στο custom design έχετε το πλεονέκτημα να επιλέξετε εσείς την εταιρεία φιλοξενίας (Web Hosting) της Ιστοσελίδα σας. Μπορείτε να επιλέξετε και να εστιάσετε σε υπηρεσίες που είναι σημαντικές για την επιχείρηση σας, όπως είναι τα αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων και των δεδομένων σας, ο χρόνος ανταπόκρισης και οι υψηλές επιδόσεις. 

Ευχρηστία

Η πλοήγηση στον ιστότοπό σας κάνει τη διαφορά όταν πρόκειται να δημιουργήσετε μια εντυπωσιακή εμπειρία χρήστη. Επομένως, ένας επαγγελματίας Web Designer θα δουλέψει  πάνω στην ευχρηστία της σελίδα σας (User Experience) εμφανίζοντας λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με προϊόντα και τις υπηρεσίες. Σημαντικό είναι οι πληροφορίες και οι παροτρύνσεις για το χρήστη (call to action) να είναι ξεκάθαρες και συνοπτικές.  

Καλύτερη επεκτασιμότητα

Όταν ξεκινήσατε για πρώτη φορά την επιχείρησή σας, μπορεί να έχετε επενδύσει σε έναν βασικό αλλά λειτουργικό website. Καθώς η επιχείρησή σας ανθίζει και επεκτείνεται, η ιστοσελίδα σας πιθανότατα θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των εξελίξεων.

Στον πρότυπο σχεδιασμό, οι αναβαθμίσεις λειτουργιών μπορεί να είναι πολύπλοκές και σε πολλές περιπτώσεις αδύνατες στο να υλοποιηθούν.

Εάν επιλέξετε custom web design με τον κατάλληλο Web Designer έχετε την δυνατότητα να αναβαθμίσετε και να εμπλουτίσετε το website, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της επιχείρησή σας. 

Βελτιώστε την επαγγελματική σας εικόνα.

Ακόμα κι αν δημιουργήσατε ένα Web Site για να έχετε κάποια βασικά στοιχεία και πληροφορίες για την επιχείρηση σας, είναι σημαντικό να υπάρχει μια σωστή, ολοκληρωμένη και καλαίσθητη δομή.  Μελέτες δείχνουν ότι ένας πιθανός πελάτης θα κοιτάξει το λογότυπο, τα μενού, τις εικόνες και το γραπτό περιεχόμενό σας για λιγότερο από επτά δευτερόλεπτα το καθένα. Σε αυτό το διάστημα, έχουν ήδη σχηματίσει γνώμη για εσάς, για το λόγο αυτό είναι σημαντικό η ιστοσελίδα σας να είναι η εικόνα της επιχείρηση σας.

Προσιτότητα

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ένας custom σχεδιασμό θα κοστίσει περισσότερα χρήματα εκ των προτέρων από έναν πρότυπο σχεδιασμό. Ωστόσο, αν λαμβάνετε υπόψη τις μελλοντικές αλλαγές, την προηγμένη τεχνολογία, το χρόνο ανταπόκρισης και τη φιλικότητα προς τον χρήστη, πιθανότατα μπορεί να εξοφληθεί σύντομα. Δεδομένου ότι μπορείτε επίσης να πουλάτε προϊόντα και υπηρεσίες στο διαδίκτυο με τρόπο που ταιριάζει στο μοναδικό επιχειρηματικό σας μοντέλο, μερικές φορές μπορεί να υπάρχουν πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες κέρδους.

Είναι απόλυτα δικό σας

Όταν δημιουργείτε ένα custom Website από την αρχή, είναι ένας σχεδιασμός δικό σας. Μπορείτε να το τροποποιήσετε, να προσθέσετε νέα κωδικοποίηση και να κάνετε αλλαγές όπως εσείς επιλέγετε. Κάθε στοιχείο που έχει σχεδιαστεί και μορφοποιηθεί ανήκει απόλυτα σε εσάς και στην επωνυμία σας.

Δημοσίευση του website και παρακολούθηση

Κάντε έναν έλεγχο διασφάλισης ποιότητας ότι ο ιστότοπός σας συμμορφώνεται με όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις της πλατφόρμας φιλοξενίας. Μόλις το δημοσιεύσετε, μπορείτε να κάνετε ανάλυση σε πραγματικό χρόνο και να συνεχίσετε να βελτιώνετε την απόδοση και τις αξιολογήσεις στις μηχανές αναζήτησης.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εργαλεία όπως το Google Analytics για να παρακολουθείτε αναλυτικά την επισκεψιμότητα στη σελίδα σας. Αυτό σας βοηθά να εντοπίσετε τις ιστοσελίδες με την καλύτερη απόδοση και να βελτιστοποιήσετε αναλόγως την σελίδα σας.

Τι περιλαμβάνει η προσαρμοσμένη διαδικασία σχεδιασμού ιστοσελίδων;

Πολλοί επιχειρηματίες μπορεί να αποθαρρύνονται από την ιδέα της δημιουργίας ενός custom design επειδή πιστεύουν ότι χρειάζεται πολύ περισσότεροo χρόνο και χρήμα. Ωστόσο, υπάρχει απλώς μια απλή διαδικασία τεσσάρων βημάτων και αφήνετε κάποιον άλλο να αναλάβει όλη τη δουλειά για εσάς.

  1. Οι ειδικοί στο σχεδιασμό ιστοσελίδων βλέπουν τις ανάγκες σας, το κοινό και τη δημιουργική σας κατεύθυνση.
  2. Συζητούν μαζί σας για το περιεχόμενο και σχηματίζουν ένα sitemap που περιγράφει πού θα βρίσκεται το περιεχόμενο σας και πως θα γίνει η κατανομή των πληροφοριών.
  3. Δημιουργούν τις βασικές σελίδες και καθορίζουν πού θα πάει το περιεχόμενο, τα βίντεο και τα γραφικά σας. Στην διαδικασία αυτή, μπορείτε να παρακολουθείτε τις εξελίξεις και να συμμετέχετε δίνοντας τα δικά σας σχόλια για αλλαγές ή προσθήκες.
  4. Στο τελικό στάδιο θα σας γίνει παρουσίαση μιας μακέτα της αρχικής σελίδας και των βασικών σελίδων του Website. Εφόσον εγκριθεί και από εσάς,  η τελειοποίηση ξεκινά μέχρι να αποκτήσετε το αποτέλεσμα που σας ικανοποιεί  και ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας.

Αντί να επιλέξετε ένα προκαθορισμένο template για την ιστοσελίδα σας  που δεν αντιπροσωπεύει αυτό που είστε, σκεφτείτε εάν το Custom Web design, θα μπορούσε να είναι η κατάλληλη επιλογή για την επιχείρηση σας και τους στόχους σας.