Η δημιουργία μιας ιστοσελίδας αποτελούσε σχεδόν επιστήμη μόλις πριν από μια δεκαετία, αλλά τώρα, τα πράγματα έχουν γίνει πολύ διαφορετικά και ευκολότερα. Με τις πλατφόρμες ανάπτυξης ιστοσελίδων, όπως το WordPress, ακόμη και εκείνοι που δεν έχουν καμιά γνώση στην κωδικοποίηση μπορούν να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους και να δημιουργήσουν ιστοσελίδα μεμονωμένα. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις που η χρήση μιας τέτοιας πλατφόρμας δεν θα λειτουργήσει.

Σε περιόδους όπως αυτές, οι επιχειρηματίες πρέπει να κάνουν μερικές δύσκολες αποφάσεις και να εμβαθύνουν βαθύτερα στην όλη την διαδικασία ανάπτυξης του ιστού.

Μία από αυτές τις δύσκολες αποφάσεις μπορεί να είναι η επιλογή μεταξύ προκαθορισμένων template για ιστοσελίδες ή η επιλογή μιας custom ανάπτυξης ιστοσελίδες.

Γιατί είναι δύσκολη η επιλογή;

Λοιπόν, και τα δύο έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους και η λύση είναι κυρίως υποκειμενική. Ωστόσο, μερικές φορές χρειάζεται custom ανάπτυξη καθώς τα συγκεκριμένα οφέλη που μπορεί να αποκτήσετε να είναι ακριβώς αυτό που θα κάνει την ιστοσελίδα σας να κερδίσει και θα αποτελέσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην ψηφιακή σφαίρα.

Τι είναι το custom Web Development;

Το Web Development είναι η διαδικασία δημιουργίας και συντήρησης ιστοσελίδων. Είναι αυτό που διατηρεί την ιστοσελίδα, δηλαδή του της επιτρέπει να φορτώνει σωστά σε κάθε browser και σύστημα. Είναι επίσης ο κινητήρας που επεξεργάζεται τις συναλλαγές ηλεκτρονικού εμπορίου, συλλέγει οδηγούς και κατεβάζει ψηφιακά έγγραφα. Είναι η μηχανή της ιστοσελίδας σας και η ψηφιακή της παρουσία.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η ανάπτυξη ιστοσελίδας μπορεί είτε να αποτύχει είτε να αυξήσει τη δημοτικότητα και την κερδοφορία της ιστοσελίδας σας. Δεν είναι όλα σχετικά με την εμφάνιση, αλλά χαρακτηριστικά όπως η ταχύτητα και η συμβατότητα είναι κρίσιμοι παράγοντες που θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της ιστοσελίδας σας. Και εδώ είναι που χρειάζονται οι έμπειροι web developers.

Η custom ανάπτυξη σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε μια μοναδική ιστοσελίδα και να κερδίσετε το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των άλλων στον κλάδο σας. Το να πηγαίνεις με προ-κατασκευασμένα templates μπορεί επίσης να κάνει το τέχνασμα, ωστόσο, αν ψάχνεις κάτι που θα ξεχωρίζει (και όχι μόνο από καλλιτεχνική άποψη) το custom μπορεί να είναι η διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσεις.

Πότε θα χρειαστείτε;

- Όταν δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τους περιορισμούς του προϋπολογισμού σας

Αυτό είναι σχεδόν ανούσιος. Όταν δεν περιορίζεστε από τον προϋπολογισμό, η δημιουργία μιας custom ιστοσελίδας είναι μια καλή επιλογή.

Ξέρετε το ρητό, όποτε θέλετε κάτι custom, σημαίνει συνήθως ότι πρέπει να σκάψετε πιο βαθιά στην τσέπη σας. Αυτό δεν είναι αναγκαστικά κακό, αφού θα έχετε την ελευθερία να κάνετε ό, τι επιθυμείτε σχετικά με την ιστοσελίδα σας. Τα πράγματα που θέλετε μπορεί να είναι μερικά δευτερόλεπτα από έναν δοκιμασμένο και αξιόπιστο design ή μια εντελώς νέα ιδέα, με ένα καλά προσαρμοσμένο σχέδιο και μια αξιόπιστη ομάδα ανάπτυξης, μπορείτε να το πετύχετε.

- Όταν σκέφτεστε το μεγάλο χρονικό διάστημα

Οι άνθρωποι στη βιομηχανία γνωρίζουν ότι οι custom πλατφόρμες αποφέρουν περισσότερη απόδοση επένδυσης σε σχέση με τα προκατασκευασμένα templates, παρόλο που είναι πιο δαπανηρά.

Οι custom ιστοσελίδες κατασκευάζονται με γνώμονα τον πελάτη, τους επιχειρηματικούς του στόχους και το κοινό. Αυτό σημαίνει ότι κάθε κίνηση των προγραμματιστών κάνει την επιχείρησή σας να αυξήσει τα ποσοστά και να δημιουργεί περισσότερα κέρδη.

- Όταν έχετε μια πολύπλοκη ιδέα

Ίσως υπάρχει πάρα πολύ δουλειά με την ιστοσελίδα σας. Ίσως να έχετε στο μυαλό σας μια τεράστια ιστοσελίδα με διαφορετικά χαρακτηριστικά, widget και με διαφορετικά είδη περιεχομένου. Σχεδιάζετε να ξεκινήσετε ένα αρχείο φωτογραφιών, μια τεράστια βιβλιοθήκη βίντεο και ήχου, διαδραστικές επιλογές αγοράς στο χώρο και ακόμη και κάποιες λειτουργίες VR.

Για μια τόσο περίπλοκη δουλειά, πρέπει να συνεργαστείτε με ανθρώπους που γνωρίζουν τι κάνουν. Ένα τέτοιο έργο απαιτεί εμπειρία και καλό μάτι για λεπτομέρειες, η επαφή ενός επαγγελματία που ξέρει πώς να κάνει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά να φαίνονται απρόσκοπτα και λειτουργικά χωρίς να βλάπτουν την εμπειρία των χρηστών.

Επίσης, αν ακολουθήσετε την custom διαδρομή μπορεί να προσθέσει αξία και μπορεί να σας βοηθήσει με την αναγνώριση της μάρκας σας. Μια πολύπλοκη ιστοσελίδα με διαφορετικά σχέδια μπορεί να σας προσφέρει ένα τεράστιο πλεονέκτημα σε σχέση με τις προκατασκευασμένες ιστοσελίδες οι οποίες χρησιμοποιούν τα ίδια πρότυπα ξανά και ξανά. Οι μοναδικές μάρκες έχουν μεγαλύτερη αναγνώριση στο σημερινό ψηφιακό παιχνίδι, αφήνοντας μια καλή πρώτη εντύπωση.

- Όταν ενδιαφέρεστε για την αισθητική

Ο τρόπος με τον οποίο η ιστοσελίδα σας φαίνεται επίσης παίζει σημαντικό ρόλο στη νίκη σε νέους επισκέπτες και πιθανούς πελάτες. Ένας φοβερός σχεδιασμός μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε τις πωλήσεις και να δημιουργήσετε κυκλοφορία στην ιστοσελίδα σας και γι 'αυτό είναι σημαντικό να δημιουργήσετε μια εμφάνιση που να είναι ελκυστική για το ακροατήριό σας.

Όταν πρόκειται για την custom ανάπτυξη, έχετε περισσότερες επιλογές στη διάθεσή σας, δίνοντάς σας την ευκαιρία να δημιουργήσετε μια ιστοσελίδα που θα έχει καλύτερη προσέγγιση από τις προπαρασκευασμένες επιλογές.

- Όταν ανησυχείτε για το ακροατήριό σας

Στο τέλος της ημέρας, η εμπειρία του χρήστη είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία της ιστοσελίδα σας. Οι επαγγελματίες προγραμματιστές το γνωρίζουν αυτό και θα προσαρμόζουν πάντα την αναπτυξιακή διαδικασία σύμφωνα με τις προσδοκίες των χρηστών. Η ανεξάρτητη επικοινωνία, οι εύχρηστες λειτουργίες, η ταχύτητα φόρτωσης και η συμβατότητα προσδίδουν λίγο περισσότερο στη δημιουργία μιας καλύτερης εμπειρίας χρήστη και οι προγραμματιστές μπορούν να "σπρώξουν τα σωστά κουμπιά" για να δημιουργήσουν ένα τέτοιο ηλεκτρονικό περιβάλλον όπου όλα αυτά συνδυάζονται άψογα.

Για να ενισχύσετε το UX, θα θέλετε επίσης να κατανοήσετε τις ανάγκες των επισκεπτών σας. Αν θέλετε να κερδίσετε την εμπιστοσύνη τους, πρέπει συχνά να τους δώσετε εξατομικευμένες λύσεις. Όταν επιλέγετε την custom επιλογή, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε και να προσαρμόσετε ιστοσελίδες με βάση φίλτρα και κατηγορίες, όπως δημογραφικά στοιχεία και τοποθεσία. Αυτό μπορεί να φανεί σαν λίγο επιπλέον εργασία, αλλά ανάλογα με τη βιομηχανία που βρίσκεστε, μπορεί να σας δώσει ένα τεράστιο πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών σας που χρησιμοποιούν βασικά προ-κατασκευασμένα templates.

- Όταν θέλετε το SEO σας να είναι καλό

Πολλοί ψηφιακοί έμποροι προτιμούν custom ιστοσελίδες, επειδή γενικά κατατάσσονται καλύτερα στις μηχανές αναζήτησης. Η ορατότητα στο διαδίκτυο είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία σας επομένως το καλο SEO και ανάπτυξη ιστοσελίδων πρέπει να συμβαδίζουν.

Οι μηχανές αναζήτησης προτιμούν επίσης ιστοσελίδες που έχουν κατασκευαστεί ειδικά για τους πελάτες, λόγω του ότι είναι γενικά φιλικότερες προς τον χρήστη και έχουν καλύτερες επιδόσεις σε άλλες πλατφόρμες, όπως οι κινητές συσκευές. Η βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σας για όλες τις πλατφόρμες σε όλο το πλάτος μπορεί να είναι ευκολότερη όταν επιλέγετε custom ανάπτυξη.

Υπάρχουν μειονεκτήματα;

Λοιπόν, το πρώτο πράγμα που μπορεί να σας απασχολεί είναι το κόστος, ειδικά εάν είστε σε έναν σφιχτό προϋπολογισμό. Το άλλο πράγμα μπορεί να είναι το γεγονός ότι είναι χρονοβόρα. Η προετοιμασία μιας γρήγορης φόρτωσης, μοναδικής, υψηλής συμβατότητας και φιλικής προς τον χρήστη απαιτεί προγραμματισμό, έρευνα και χρόνο. Επίσης, υπάρχουν στάδια δοκιμών τα οποία θα χρειαστεί να περάσει η ιστοσελίδα σας προτού να γίνει ζωντανό και πλήρως λειτουργικό.

Η διατήρηση custom ιστοσελίδων μπορεί επίσης να είναι ακριβότερη.

Ο κύριος λόγος για τον οποίο οι εταιρείες επιλέγουν έτοιμα templates είναι επειδή είναι λιγότερο δαπανηρά και μπορεί να χρησιμεύσει ως μια γρήγορη λύση εάν έχουν ανάγκη από μια ιστοσελίδα και την χρειάζονται γρήγορα.

Τέλος, τα templates εξελίσσονται και δίνουν όλο και περισσότερες επιλογές.

Τι να επιλέξετε;

Η επιλογή μεταξύ των προκατασκευασμένων template και μιας custom ιστοσελίδας μπορεί να είναι μια δύσκολη απόφαση, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι 'αυτό.

Και οι δύο έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους και και τα δύο μπορούν να ενισχύσουν τα κέρδη της εταιρείας σας αν γίνουν σωστά.

Ωστόσο, αν ανησυχείτε περισσότερο για το χρόνο, το κάνετε τη διαφορά και να κερδίσετε αυτό το πολυπόθητο πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών σας, τότε η επιλογή του custom μπορεί να είναι το ιδανική για σας.

Σας επιτρέπει να χειρίζεστε μια ιστοσελίδα με εξαιρετική εμφάνιση, εμπειρία χρήστη, συμβατότητα και ταχύτητα, βελτιστοποιημένη για μηχανές αναζήτησης και διαφορετικές πλατφόρμες.

Είναι πιο ακριβό; Ναί. Ωστόσο, μπορεί επίσης να ενισχύσει το κέρδος σας εάν παίξετε σωστά τα χαρτιά σας.